czwartek, 7 listopada 2013

Zupa szpinakowo-pieczarkowa z serowym tortellini

Składniki:
- 1 cebula
- 1 op. świeżego szpinaku
- 1 op. serowego tortellini
- 500g pieczarek
- 1 łyżka masła
- 1 litr bulionu drobiowego
- 1 łyżka mąki pszennej
- 2 łyżki jogurtu greckiego
- sól i pieprz

Sposób przygotowania:
1. Szpinak myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy drobniej.
2. Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki, cebulę siekamy, wszystko podsmażamy na maśle. Następnie zalewamy bulionem, dodajemy szpinak i gotujemy ok. 20 min.
3. Tortellini gotujemy osobno według przepisu na opakowaniu, gotowe odcedzamy i wrzucamy do zupy, całość gotujemy jeszcze 10 min.
4. Jogurt mieszamy z mąką, wlewamy do zupy, cały czas mieszając,by nie było grudek, zagotowujemy. Na końcu przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

1 komentarze:

klaudia pisze...

Bardzo aromatyczna ta zupa. Pozdrawiam i zapraszam do mnie

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi