środa, 21 sierpnia 2013

Kokosowe naleśniki z serem i wiśniami

Składniki:
*na ciasto
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1/2 szklanki wiórków kokosowych
- 1/2 szklanki mleka
- 3/4 szklanki wody
- 1 jajko
- 1 op. cukru waniliowego
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 1 łyżka oleju
*dodatkowo
- 1 kostka twarogu
- 1 żółtko
- 2 łyżki cukru
- kilka łyżek mleka
- konfitura wiśniowa

Sposób przygotowania:
1. Wszystkie składniki na ciasto wkładamy do miski i miksujemy, aż nie będzie grudek.
2. W miseczce ugniatamy widelcem ser z cukrem i sparzonym żółtkiem, dolewając tyle mleka aby uzyskać dość gęstą masę ale łatwą do smarowania.
3. Naleśniki smażymy na małej ilości rozgrzanego oleju. Gotowe smarujemy przygotowanym serem i konfiturą.

4 komentarze:

Kuchnia domowa Ani pisze...

Ciekawe jak smakują kokosowe naleśniki... :) wyglądają zachęcająco!

Ervisha pisze...

Idealne :)

CookingByFaksiu. pisze...

kokosowe naleśniki... najlepiej!

dziś ostatni dzień kulinarnego rozdania- serdecznie zapraszam!
www.cookplease.blogspot.com

Małgorzata Palczewska pisze...

Wyglądają przepysznie

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi