wtorek, 23 lipca 2013

Dżem z czarnej porzeczki

Składniki:
- 1kg porzeczek
- 600g cukru
- 100ml wody

Sposób przygotowania:
1. Porzeczki obieramy z gałązek, myjemy i przekładamy do garnka o grubym dnie, podlewamy wodą i gotujemy ok. 15 min.
2. Następnie dodajemy cukier i smażymy ok. 1 godz., aż uzyska odpowiednią konsystencję. Gorący dżem przekładamy do słoiczków i pasteryzujemy ok. 15 min.

3 komentarze:

Panna Malwinna pisze...

Niezastąpiony dodatek do ciast :)

Justyna Bąk pisze...

bardzo lubię taki:)

Hania-Kasia pisze...

Też dziś zrobiłam dżem z czarnych porzeczek. Twój ma piękny, głęboki kolor.

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi