czwartek, 6 czerwca 2013
Naleśniki z cukinią i kiełbasą
Składniki:
*na ciasto
- 1 jajko
- 1/2 szklanki wody
- 1/2 szklanki mleka
- 3/4 szklanki mąki pszennej
- szczypta soli
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- olej do smażenia
*na farsz
- 1 pomidor
- 2 małe cukinie
- 1 łyżka przecieru pomidorowego
- 1 kiełbasa lekko wędzona drobiowa
- sól i pieprz
- 2 ząbki czosnku
- 1 mała cebula
- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
- 1/2 łyżeczki oregano
Sposób przygotowania:
1. Cebulę i czosnek siekamy, podsmażamy na oleju, następnie dodajemy cukinie i kiełbasę pokrojone w plasterki oraz pomidora w kostkę, dusimy do miękkości warzyw. Pod koniec mieszamy z przecierem pomidorowym, papryką, oregano, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
2. Wszystkie składniki na ciasto wkładamy do miski i dokładnie mieszamy, można zmiksować mikserem. Na rozgrzanym oleju smażymy cienkie naleśniki. Gotowe podajemy z przygotowanym wcześniej farszem.
*na ciasto
- 1 jajko
- 1/2 szklanki wody
- 1/2 szklanki mleka
- 3/4 szklanki mąki pszennej
- szczypta soli
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- olej do smażenia
*na farsz
- 1 pomidor
- 2 małe cukinie
- 1 łyżka przecieru pomidorowego
- 1 kiełbasa lekko wędzona drobiowa
- sól i pieprz
- 2 ząbki czosnku
- 1 mała cebula
- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
- 1/2 łyżeczki oregano
Sposób przygotowania:
1. Cebulę i czosnek siekamy, podsmażamy na oleju, następnie dodajemy cukinie i kiełbasę pokrojone w plasterki oraz pomidora w kostkę, dusimy do miękkości warzyw. Pod koniec mieszamy z przecierem pomidorowym, papryką, oregano, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
2. Wszystkie składniki na ciasto wkładamy do miski i dokładnie mieszamy, można zmiksować mikserem. Na rozgrzanym oleju smażymy cienkie naleśniki. Gotowe podajemy z przygotowanym wcześniej farszem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
1 komentarze:
Wygląda smakowicie:)
Prześlij komentarz