czwartek, 6 czerwca 2013

Naleśniki z cukinią i kiełbasą

Składniki:
*na ciasto
- 1 jajko
- 1/2 szklanki wody
- 1/2 szklanki mleka
- 3/4 szklanki mąki pszennej
- szczypta soli
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- olej do smażenia
*na farsz
- 1 pomidor
- 2 małe cukinie
- 1 łyżka przecieru pomidorowego
- 1 kiełbasa lekko wędzona drobiowa
- sól i pieprz
- 2 ząbki czosnku
- 1 mała cebula
- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
- 1/2 łyżeczki oregano

Sposób przygotowania:
1. Cebulę i czosnek siekamy, podsmażamy na oleju, następnie dodajemy cukinie i kiełbasę pokrojone w plasterki oraz pomidora w kostkę, dusimy do miękkości warzyw. Pod koniec mieszamy z przecierem pomidorowym, papryką, oregano, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
2. Wszystkie składniki na ciasto wkładamy do miski i dokładnie mieszamy, można zmiksować mikserem. Na rozgrzanym oleju smażymy cienkie naleśniki. Gotowe podajemy z przygotowanym wcześniej farszem.

1 komentarze:

Monika pisze...

Wygląda smakowicie:)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi