piątek, 31 maja 2013

Kurczak zapiekany z jabłkami i bakaliami

Składniki
- 2 podwójne piersi z kurczaka
- 1 mały jogurt naturalny
- 1 łyżka miodu
- garść rodzynek
- 1/3 szklanki orzechów włoskich
- 1 duże jabłko
- przyprawa do kurczaka
- sól i pieprz

Sposób przygotowania:
1.Kurczaka oczyszczamy i kroimy w mniejsze kawałki, następnie przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka, odstawiamy na 15 min.
2. Później dodajemy jogurt, rodzynki, orzechy, miód, wszystko mieszamy.
3. Jabłko obieramy i kroimy w plasterki, które układamy w naczyniu żaroodpornym. Na warstwę jabłek wykładamy wcześniej przygotowane mięso. Następnie wkładamy do piekarnika i pieczemy ok. 30 min. w 200 stopniach, aż kurczak się zezłoci i będzie upieczony.

1 komentarze:

Justyna Bąk pisze...

wygląda bardzo smacznie:)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi