czwartek, 11 kwietnia 2013

Sałatka curry z ryżem i kiełkami

Składniki:
- 2 jajka
- 1 torebka ryżu
- 1 mała puszka czerwonej fasoli
- 1 mała puszka kiełków fasoli Mung
- 1 puszka mieszanki meksykańskiej (papryka, kukurydza, groszek)
- 4 średnie korniszony
- 3 łyżki rodzynek
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżeczki curry
- sól i pieprz

Sposób przygotowania:
1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, studzimy.
2. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę.
3. W misce mieszamy ryż z jajkami, pokrojonymi korniszonami, warzywami z puszki (należy je wcześniej odsączyć z wody), rodzynkami, curry i majonezem. Na końcu przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sałatkę wkładamy do lodówki na ok. 1 godzinę.

2 komentarze:

Anulla pisze...

musi być smaczna, śliczny kolorek:D

kasiekw pisze...

super pomysł.. wygląda nieziemsko

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi