piątek, 25 stycznia 2013

Zupa dyniowa z nutą egzotyki

Składniki:
- kawałek świeżego imbiru (3cm)
- 1 średnia cebula
- 600g dyni
- 2 marchewki
- 2 ząbki czosnku
- sok z 1 pomarańczy
- 1 litr bulionu warzywnego
- 2-3 łyżki mleka kokosowego
- 2-3 łyżki oleju z pestek dyni Oleofarm
- pestki dyni

Sposób przygotowania:
1. Dynię i marchewki oczyszczamy, kroimy w kostkę. Cebule siekamy, czosnek miażdżymy i podsmażamy na rozgrzanym oleju, następnie dodajemy starty imbir i podlewamy sokiem pomarańczowym, wrzucamy marchew.
2. Po kilku minutach dodajemy dynię, podlewamy bulionem i dusimy do miękkości warzyw.
3. Zupę zdejmujemy z ognia, miksujemy, następnie zagotowujemy.
4. Na końcu dodajemy mleczko kokosowe, mieszamy.
5. Zupę nalewamy do miseczek, posypujemy pestkami dyni.

1 komentarze:

TheQualietta pisze...

Ugotowałam - jest pyszna!

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi