środa, 23 stycznia 2013

Rożki nadziewane tuńczykiem

Składniki:
- 1 op. sera camembert
- 1 op. kiełków rzodkiewki
- 1 puszka tuńczyka
- 2 pomidory
- 1 świeży ogórek
- 1 mały jogurt naturalny
- 1 łyżka majonezu
- 2 ząbki czosnku
- sól i pieprz
- 4 średnie tortille

Sposób przygotowania:
1. Tortille kroimy na pół i każdą połówkę zawijamy na kształt rożka (złączenie można przekłuć wykałaczką, aby się nie rozwinęły). Każdy układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (ułożyć tak, by rożki się nie zapadły). Pieczemy ok. 10 min., w 180 stopniach , aby lekko się zrumieniły.
2. Ogórek, pomidory, ser kroimy w plasterki. Jogurt mieszamy z majonezem, zmiażdżonym czosnkiem, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
3. Gotowe rożki nakładamy farszem (na zmianę kładziemy kiełki, tuńczyka, pokrojone warzywa, ser, polewamy majonezowym sosem). Najlepiej smakują jeszcze ciepłe, nadają się również jako przekąski podczas imprezy.

5 komentarze:

Ciachomania pisze...

pysznie i zdrowo! świetna kombinacja :)

Małgorzata Margaretka pisze...

Jak smakowicie :)

Kamila pisze...

Smakowicie wygląda z chęcią spróbuję:)

Przetwórnia Gryszczeniówka pisze...

Całkiem dobry pomysł, aby zaskoczyć przyjaciół podczas kolejnej wizyty :)

Olcia pisze...

Mniam,wyglądają cudnie...uwielbiam wszelkie tortille.

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi