czwartek, 17 stycznia 2013

Kurczak po indyjsku

Składniki:
- 1 podwójny filet z kurczaka
- 1 cebula
- 1/2 łyżeczki kolendry
- 1 puszka pomidorów
- 1 łyżeczka curry
- 2 ząbki czosnku
- 200ml mleka kokosowego
- sól i pieprz
- olej do smażenia
- ryż

Sposób przygotowania:
1. Cebulę siekamy, podsmażamy na oleju, następnie dodajemy kurczaka pokrojonego w kostkę, chwilę smażymy.
2. Do mięsa dodajemy pomidory, później mleko kokosowe, curry, zmiażdżony czosnek, kolendre, gotujemy ok. 10 min. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z ryżem.

7 komentarze:

Anonimowy pisze...

Po indyjsku z pomidorami?

Karolina pisze...

Pomidory mnie nie raza, widzialam wiele curry z pomidorami. Co mnie razi, to raczej ubogosc przypraw. W wiekszosci dan typu curry jest 5-6 roznych przypraw, albo/i ich mieszanki - masale. I przyprawy najlepiej smazyc w goracym oleju - wydobywa sie dzieki temu maksymum i ch smaku i aromatu. :)

Pozdrawiam!

whiness pisze...

Ciekawie - zawsze interesowała mnie indyjska kuchnia, kryje w sobie tyle smaków i aromatów.

Anonimowy pisze...

Karolina zluzuj majty:)

Karolina pisze...

Ooo, anonim. :)

Nie nosze. ;)

To sa dobre rady, mysle, ze warto sie rozwijac w kuchni, jesli ktos kocha gotowanie. :)

Sylvia / Happines is homemade pisze...

Kuchnie indyjska bardzo lubie :) szczegolnie aromat tych wszystkich przypraw wydobywajacych sie z dania :) Dla Mnie Twoj kurczak jest jak najbardziej na tak, z pomidorami jak najbardziej bo i w kuchni indyjskiej pomidory tez czesto w daniach goszcza!

Pozdrawiam :)

Dusia pisze...

Ciekawe połączenie :) Lubie kurczaka i ryz ,wiec napewno wyprobuje :)
Zapraszam do mnie http://dusia-gotuje.blogspot.com/

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi