wtorek, 2 października 2012

Zupa z młodej kapusty

Składniki:
- 1 mała cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 główki młodej kapusty
- 100g brązowego ryżu
- kawałek selera
- 1 puszka krojonych pomidorów
- 1,5 litra wywaru warzywnego
- sól i pieprz do smaku
- natka pietruszki
- olej

Sposób przygotowania:
1. W garnku posiekaną cebulę i czosnek podsmażamy na oleju. Dodajemy ryż, chwilę smażymy, następnie resztę warzyw, wlewamy wywar, gotujemy do miękkości warzyw i ryżu.
2. Pod koniec doprawiamy do smaku, posypujemy natką pietruszki.

2 komentarze:

whiness pisze...

Uwielbiam takie zupy. Są przepyszne, a do tego świetnie rozgrzewają. Czego chcieć więcej jesienią? :)

Ola Laj pisze...

mmm, pychotka :) idealna zupa do ugotowania nad ogniskiem!
http://www.meble-ogrodowe-sklep.pl/kociolki-wegierskie-c-43_52.html
w kociołku :)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi