czwartek, 4 października 2012

Makaron z mielonym mięsem w sosie szpinakowym

Składniki:
- 1 opakowanie mrożonego szpinaku rozdrobnionego
- 1 opakowanie makaronu tagliatelle
- 1 długi serek topiony pieczarkowy Hochland
- 1 mała cebula
- 4 łyżki mleka
- 500g mięsa mielonego
- przyprawa do gyrosa
- sól i pierz
- olej do smażenia

Sposób przygotowania:
1. Na patelni rozgrzewamy trochę oleju, dodajemy szpinak, zmiażdżony czosnek i mleko, smażymy, aż będzie gorący, następnie dodajemy serek topiony, mieszamy. Pozostawiamy na palniku tak długo, aż szpinak zdobędzie konsystencje sosu.
2. Na drugiej patelni podsmażamy posiekaną cebulkę wraz z mięsem mielonym, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, przyprawą do gyrosa.
3. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i wykładamy na talerze, następnie kładziemy sos szpinakowy i usmażone mięso.

5 komentarze:

whiness pisze...

Pychota :) Uwielbiam takie połączenia.

Anonimowy pisze...

Mniam.... :)

Anonimowy pisze...

Cudo :> Dzięki!

Anonimowy pisze...

bardzo smaczne :) wlasnie dzisiaj wyprobowalam :)

Weronika pisze...

Szukałam fajnego przepisu i znalazłam, dzięki :)

Pewnie trochę zmodyfikuję i dziś zjem na obiad :)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi