piątek, 28 września 2012

Smażone serniczki

Składniki:
- 70g mąki pszennej
- 200g twarogu
- 20g cukru
- 2 jajka
- olej do smażenia

Sposób przygotowania:
1. Ser ucieramy z jajkami, następnie dodajemy cukier i mąkę, dokładnie mieszamy.
2. Łyżką nakładamy ciasto, smażymy na złoty kolor na małym ogniu. Po usmażeniu kładziemy na papierowe ręczniczki, by pozbyć się oleju. Posypujemy cukrem pudrem.

13 komentarze:

Patrycja pisze...

Muszę spróbować - wyglądają obłędnie!!!

Brenia pisze...

Tego to jeszcze nie spotkałam, muszą być ciekawe :)

whiness pisze...

Ale apetycznie się prezentują :) Uwielbiam takie serkowe placuszki.

Basia pisze...

Wyglądają obłędnie! Moje serce już jest w kuchni i szuka składników potrzebnych do zrobienia tego cuda :-) Już wiem co dziś na obiad, dziękuję :-) Tego szukałam!
Pozdrawiam serdecznie!

Dusia pisze...

apetyczne bardzo, aż zgłodniałam

piotej pisze...

ALE PYSZNOŚCI!

Aneta Wojciechowska pisze...

u mnie dziś na blogu też serowe placuszki :) są pyszne. i takie proste!

Lovelykate pisze...

Świetne serniczki! Szybka, pyszna przekąska :)

Droczilka pisze...

Marzą mi się placuszki już od jakiegoś czasu. Już wiem jakie zrobię. :-)

gin pisze...

Uwielbiam wszelkie placuszki, a takie sernikowe muszą być wyjątkowo pyszne :)

Ewelina Kowalska pisze...

Takie proste a jakie pyszne:)

Anonimowy pisze...

Smakuje zadymiście... Takie serniczki mają jakąś "swoją" nazwę , gdyż jest to wschodnie danie z części naszych wschodnich terenów, obecnie pod ukraińską okupacją i z białostocczyzny. Nie pamiętam tylko nazwy. Polecam za to gorąco, ponieważ sam zrobiłem i większość również sam zjadłem. hehe

Anonimowy pisze...

serniczki po ukraińsku syrnyky, PYCHOTKA.

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi