piątek, 24 sierpnia 2012

Zupa krem z zielonego ogórka

Składniki:
- 1 duży serek topiony śmietankowy
- 3 długie zielone ogórki
- 1,5 litra bulionu warzywnego
- 1/2szklanki słodkiej śmietanki 12%
- 2 ząbki czosnku
- 1 pęczek koperku
- sól i pieprz
- grzanki

Sposób przygotowania:
1. Ogórki myjemy, kroimy w dużą kostkę, zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości warzyw. Następnie dodajemy serek topiony, koperek, zmiażdżony czosnek oraz śmietanę wymieszaną z niewielką ilością zupy, gotujemy jeszcze ok. 10 min.
2. Zupę miksujemy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, podajmy z grzankami.

2 komentarze:

Karmel-itka pisze...

czuję się badzo zaintrygowana! krem z zielonego ogórka świeżego to dla mnie niezła nowość.

Andźka pisze...

Nigdy się z taka zupą nie spotkałam. Może się skuszę? :)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

FlyB - Kulinaria
Lista Blogów Kulinarnych
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
przepisy kulinarne