piątek, 3 sierpnia 2012

Tagliatelle z kurczakiem, cukinią i pieczarkami

Składniki:
- 1 filet z kurczaka
- 5 pieczarek
- 1 cukinia
- kilka gałązek koperku
- 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
- 100ml śmietany 18%
- sól i pieprz
- 1 op. makaronu tagliatelle pełnoziarniste
- oliwa

Sposób przygotowania:
1. Filet z kurczaka kroimy na małe kawałki i podsmażamy na patelni.
2. Cukinię i pieczarki kroimy w paseczki, podsmażamy w garnku, dodajemy posiekany koperek.  Gdy warzywa zmiękną dodajemy do nich kurczaka, przyprawiamy gałką muszkatołową, solą i pieprzem, smażymy. Pod koniec dodajemy śmietanę, zagotowujemy.
3. Sos podajemy z ugotowanym makaronem.

3 komentarze:

whiness pisze...

Uwielbiam to danie.

Lola pisze...

Pyszności- dzisiaj robiłam coś podobnego hihihi ;) Pozdrawiam

KUCHARNIA, Anna-Maria pisze...

Ależ apetycznie wygląda!
Pozdrowienia:)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi