czwartek, 19 lipca 2012

Wątróbka w sosie z białego wina

Składniki:
- 500g wątróbki drobiowej
- 1 cebula
- 200g pieczarek
- 1 szklanka białego wytrawnego wina
- 1/2 szklanki mąki pszennej
- sól i pieprz
- olej
- ryż

Sposób przygotowania:
1. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w małe plasterki, cebulę siekamy. Wątróbkę oczyszczamy i kroimy na mniejsze kawałki.
2. Wątróbkę obtaczamy w mącę, następnie podsmażamy na oleju na złoty kolor, wykładamy na talerzyk.
3. Cebulę podsmażamy, następnie podlewamy winem, dodajemy pieczarki, smażymy ok. 5 min.
4. Do pieczarek dodajemy upieczoną wątróbkę, podlewamy trochę wodą, by powstała konsystencja sosu, chwilę gotujemy, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z ryżem.

1 komentarze:

Kasia S, pisze...

u nas dziś też wątróbka, ale tej jest więcej :D

Pozdrawiamy serdecznie

Tapenda

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi