sobota, 21 lipca 2012

Grillowany kurczak w migdałach

Składniki:
- 50 dag filetu z kurczaka
- 1/2 szklanki migdałów
- sól i pieprz
- 1/3 szklanki oliwy
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżeczka miodu
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 łyżeczka słodkiej papryki

Sposób przygotowania:
1. Filet z kurczaka kroimy w paseczki. Każdy paseczek nabijamy na patyczek, tak by powstały mini szaszłyki. Szaszłyki przyprawiamy solą i pieprzem, na chwilę odstawiamy.
2. Oliwę mieszamy z miodem, musztardą, sokiem z cytryny, zmiażdżonym czosnkiem i słodką papryką. Filety polewamy przygotowanym sosem, grillujemy na złoty kolor.
3. Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni, następnie obtaczamy w nich gotowe szaszłyki.

1 komentarze:

Veronica pisze...

Wygląda pysznie, i pewnie tak też smakuje:)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi