niedziela, 29 lipca 2012

Dżem porzeczkowy z kokosem

Składniki:
- 1/2 kg czerwonych porzeczek
- 400g cukru
- 2 łyżki wiórków kokosowych

Sposób przygotowania:
1. Porzeczki oczyszczamy, wkładamy do garnka o grubym dnie i smażymy. Gdy owoce zmiękną i puszczą sok dodajemy cukier, gotujemy mieszając, aż powstanie konsystencja dżemu.
2. Pod koniec dodajemy wiórki kokosowe.
3. Dżem przekładamy do słoiczków, pasteryzujemy ok. 15 min.

4 komentarze:

kuchennefascynacje pisze...

Z chęcią wypróbuję :)

Ola pisze...

dodatek kokosu? jak najbardziej!

kuchnianawzgorzu pisze...

też go robię od roku :) ale nie pasteryzuję :)

Halina Joskowska pisze...


te wiórki na pewno wprowadzają niebiański klimat - pozdrawiam :):):)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi