piątek, 27 lipca 2012

Deser maliniak

Składniki:
- 1 galaretka malinowa
- 300g  świeżych malin
- 3 małe jogurty malinowe
- syrop malinowy

Sposób przygotowania:
1. Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, jednak z mniejszą ilością wody (1 szklanka).
2. Maliny układamy w małych foremkach (ja użyłam formy do muffin), zalewamy galaretką (połowę galaretki pozostawiamy do masy jogurtowej). Wstawiamy do lodówki na 30 min.
3. Jogurty dokładnie mieszamy lub miksujemy z pozostawioną galaretką. Masę jogurtową wylewamy na stężałą galaretkę z malinami, wstawiamy do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
4. Gotowe wykładamy na talerzyki (można formę na chwilkę włożyć do ciepłej wody, wtedy łatwiej wyciągnąć), polewamy sokiem malinowym.

2 komentarze:

Mariola pisze...

Wygląda smakowicie:)

Alinka pisze...

Bardzo apetyczny deser. Ja się wpraszam do Ciebie hehe...

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi