środa, 11 lipca 2012

Dżem jabłkowo-porzeczkowy z nutą pomarańczy

Składniki:
- 1 kg czarnych porzeczek
- 1 kg jabłek
- 1 duża pomarańcza
- sok z 1/2 cytryny
- ok. 0,5 kg cukru

Sposób przygotowania:
1. Jabłka i pomarańcz oczyszczamy, kroimy w kostkę, wkładamy do garnka, następnie dodajemy oczyszczone porzeczki.
2. Owoce smażymy, aż powstanie konsystencja dżemu, ok. 1 godziny, pod koniec dodajemy cukier i sok z cytryny.
3. Gorący dżem przekładamy do słoiczków, pasteryzujemy.

1 komentarze:

Dusia pisze...

cudowny kolor! ale musi być pyszny

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

FlyB - Kulinaria
Lista Blogów Kulinarnych
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
przepisy kulinarne