sobota, 23 czerwca 2012

Zupa z bobu

Składniki:
- 0,5 kg bobu
- 1 garść orzechów włoskich
- 1 cebula
- 1 pomidor
- 1,5 litra wywaru lub bulionu warzywnego
- pół opakowania makaronu nitki
- 2 łyżki ketchupu
- 2 łyżki mąki pszennej
- żółty ser do posypania
- sól i pieprz
- szafran
- tymianek

Sposób przygotowania:
1. Bób gotujemy w osolonej wodzie na pół miękko. Następnie obieramy ze skórek.
2. W wywarze gotujemy makaron.
3. Pomidora zalewamy wrzątkiem, żeby obrać skórkę, podobnie robimy z orzechami. Pomidora kroimy w kostkę, a orzechy siekamy.
4. Cebulę siekamy i podsmażamy na łyżce oleju, następnie dodajemy orzechy, pomidory, chwilę smażymy, pod koniec dodajemy mąkę.

1 komentarze:

Dzikowiec pisze...

O! Musi być przepyszna!

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi