niedziela, 24 czerwca 2012

Placuszki kalarepowo-ziemniaczane

Składniki:
- 3 duże miękkie kalarepy
- 3 ziemniaki
- 1/2 opakowania sera feta
- 2 jajka
- 150g szynki
- 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej
- tymianek, kolendra
- sól i pieprz
- olej

Sposób przygotowania:
1. Kalarepę i ziemniaki obieramy, następnie ścieramy na dużych oczkach. Do warzyw dodajemy jajka, mąkę, mieszamy.
2. Do masy dodajemy szynkę i fetę, pokrojone w kosteczkę, przyprawiamy ziołami, solą i pieprzem, delikatnie mieszamy.
3. Placuszki smażymy na rozgrzanej patelni z niewielką ilością tłuszczu, na złoty kolor (tak długo aż będą miękkie). Podajemy z sosem czosnkowym, ketchupem.

1 komentarze:

Restauracja Domowa pisze...

pyszne są, ubiegłaś mnie z przepisem:))) pozdrawiam

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi