czwartek, 28 czerwca 2012

Naleśniki z kaszą kuskus i ananasem

Składniki:
*na ciasto
- 250g mąki pszennej
- 250 ml mleka
- 1 jajko
- 1 łyżka oleju
- 50 ml wody
- szczypta soli
*na nadzienie
- 3/4 szklanki kaszy kuskus
- 5 plasterków ananasa
- sok z ananasa
- 4 łyżki serka sernikowego
- 1 op. cukru waniliowego

Sposób przygotowania:
1. Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe miksujemy na gładką masę, jeśli jest mocno gęsta to dodajemy trochę mleka. Naleśniki smażymy na małej ilości oleju lub na suchej patelni. Naleśniki powinny być cienkie i rumiane.
2. Sok z ananasa mieszamy z niewielką ilością wody, zagotowujemy i zalewamy kuskus, jak w przepisie na opakowaniu ok. 1 cm. nad powierzchnię kaszy.
3. Gdy kasza spęczniała i jest miękka mieszamy ją z pokrojonym w kostkę ananasem, serkiem sernikowym i cukrem waniliowym.
4. Naleśniki smarujemy ananasową masą, zawijamy.

0 komentarze:

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

FlyB - Kulinaria
Lista Blogów Kulinarnych
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
przepisy kulinarne