poniedziałek, 2 lipca 2012

Ryba z warzywami i serem

Składniki:
- 2 duże filety białej ryby
- połowa czerwonej papryki
- kilka zielonych oliwek
- 1 ząbek czosnku
- 1 mała cebula
- 1 pomidor
- 4 łyżki sera ricotta
- 1 marchewka
- oliwa z oliwek
- sok z cytryny
- sól i pieprz
- 1/2 szklanki białego wina
- ryż
- curry

Sposób przygotowania:
1. Rybę nacieramy solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy na 15 min.
2. Cebulę i czosnek siekamy, paprykę i marchewkę kroimy w paseczki, warzywa solimy i podsmażamy na oliwie do miękkości, pod koniec podlewamy winem, gotujemy do jego odparowania. Warzywa zdejmujemy z patelni.
3. Rybę podsmażamy na patelni, dodajemy pokrojone pomidory i oliwki, chwilę dusimy.
4. Ryż gotujemy wraz z łyżeczką curry.
5. Na talerz wykładamy ryż, następnie wcześniej usmażone warzywa, rybę, ser ricotta, a na wierzch pomidory z oliwkami.

1 komentarze:

Becia pisze...

Lubię ryby niemal w każdej postaci, więc sądzę, że tak przyrządzone też by mi smakowały! Pozdrawiam i zapraszam do siebie www.czarywkuchni.blogspot.com

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi