niedziela, 3 czerwca 2012

Ketchupowe rogaliki

Składniki:
- 100g żółtego sera
- 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
- ketchup Pudliszki
- 1 białko
- sezam

Sposób przygotowania:
1. Ciasto francuskie kroimy na kwadraciki. Każdy kwadracik smarujemy ketchupem, na środek kładziemy starty na dużych oczkach żółty ser. Zawijamy rogaliki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
2. Do białka dodajemy dwie łyżki wody, lekko ubijamy, smarujemy nim rogaliki i posypujemy sezamem.
3. Pieczemy ok. 20 min. w 200 stopniach na złoty kolor. Po upieczeniu trzymamy jeszcze chwilę w wyłączonym piekarniku.


2 komentarze:

Dusia pisze...

świetne! musze zrobić:)

truskawkowe serce pisze...

świetny blog i przepisy :) na pewno z jakiś skorzystam :) zapraszam do mnie, ja dopiero zaczynam :)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi