środa, 6 czerwca 2012

Chłodnik z rzodkiewek

Składniki:
- 1 pęczek rzodkiewek
- 1 duży jogurt naturalny
- 300ml naturalnego kefiru
- 2 łyżki serka kanapkowego
- szczypiorek (ok. garść)
- sok z 1/2 cytryny
- sól i pieprz
- czosnek granulowany
- grzanki

Sposób przygotowania:

1. W misce mieszamy dokładnie jogurt z serkiem i kefirem.
2. Rzodkiewki kroimy w kostkę, a szczypiorek siekamy, warzywa dodajemy do wcześniej przygotowanej masy, mieszamy.
3. Dodajemy sok z cytryny, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem. Całość wkładamy do lodówki na ok. 1 godzinę.
4. Chłodnik podajemy z grzankami. Przygotowałam je smarując obustronnie masłem i smażąc na patelni.

0 komentarze:

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi