piątek, 6 kwietnia 2012

Drobiowe roladki z żurawiną

Składniki:
- 1 słoik żurawiny do mięs
- 2 podwójne filety drobiowe
- 1 szklanka bulionu drobiowego
- 1 łyżeczka mąki pszennej
- sól i pieprz
- słodka papryka i chilli

Sposób przygotowania:
1. Filety kroimy, lekko rozbijamy, z jednej strony nacieramy solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką, pozostawiamy na chwilę.
2. Drugą stronę filetów smarujemy żurawiną, zawijamy roladki, związujemy nitką. Roladki obsmażamy na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu zdejmujemy nitki.
3. Do garnka wlewamy bulion, dodajemy resztę żurawiny, która nam pozostanie po nadzianiu roladek, zagotowujemy. Do szklanki wlewamy trochę sosu żurawinowego, dodajemy mąkę, mieszamy, następnie wlewamy do reszty sosu, zagotowujemy. Do sosu dodajemy usmażone roladki, chwilę gotujemy.

5 komentarze:

świeże jeżyny pisze...

Wygląda bardzo smakowicie. Pozdrawiam:)

Panna Malwinna pisze...

Pyszny pomysł na obiad;)

Karmel-itka. pisze...

pyszne! uwielbiam drobiowe roladki.
ważne, by smakowały! a te na pewno takie smakowite są.


Wesołego Alleluja! ;*
smakowitych doznań, radości i ciepłych chwil
pełnych uśmiechu w rodzinnym gronie!

Kasia S, pisze...

po tych wszystkich mazurkach, z przykenością spróbowałabym tych roladek
Pozdrawiamy Tapenda

Arvén pisze...

Niby dobrze znane połączenie mięsa z żurawiną a w takiej przyjemnie zakręconej formie :)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi