sobota, 31 marca 2012

Wieprzowina z bakłażanem

Składniki:
-1 puszka pomidorów krojonych
- 250g chudej wieprzowiny
- 1 mała czerwona papryka
- 1 mała cebula
- 1 mały bakłażan
- 1 łyżeczka curry
- sól i pieprz
- olej

Sposób przygotowania:
1. Bakłażana kroimy na pół, solimy i odstawiamy na 20 min, by puścił sok i nie był gorzki, następnie go opłukujemy i kroimy w kostkę.
2. Cebulę siekamy, paprykę kroimy na mniejsze kawałki.
3. Na łyżce oleju podsmażamy cebulę, następnie dodajemy paprykę, bakłażana, chwilę smażymy. Mięso oczyszczamy, kroimy w kostkę, wrzucamy do warzyw, później dodajemy pomidory z puszki, wszystko dusimy do miękkości warzyw i mięsa(gdyby było zbyt gęste podlewamy wodą). Przyprawiamy solą, pieprzem i curry. Od czasu do czasu mieszamy, by nie przypalić. Podajemy z ryżem.

2 komentarze:

Dusia pisze...

bakłażan kusi od dawna, taki musi być pyszny.
PS. Warto usunąć weryfikację obrazkową bo wnerwia.:)

KUCHARNIA, Anna-Maria pisze...

Wspaniale skomponowane danie! Z pewnością do wypróbowania!
Pysznie u Ciebie!
Pozdrawiam:)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi