piątek, 30 marca 2012

Makaron chiński z kurczakiem i pieczarkami

Składniki:
- 3 opakowania zupek chińskich
- 1 pojedynczy filet z kurczaka
- 4 pieczarki
- 2-3 łyżki sosu sojowego ciemnego
- 1 łyżka sezamu
- szczypta słodkiej papryki i chilli
- 1/2 cebuli
- sól i pieprz
- olej

Sposób przygotowania:
1. Kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy solą, pieprzem, papryką, odstawiamy na chwilę.
2. Cebulę drobno siekamy, pieczarki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki.
3. W woku nalewamy trochę oleju, podsmażamy cebulę, następnie dodajemy kurczaka, pieczarki, dusimy do miękkość, podlewamy sosem sojowym.
4. Makaron wkładamy do garnka, zalewamy wrzątkiem, gdy będzie miękki odcedzamy(bez przypraw).
5. Makaron dodajemy do mięsa, wsypujemy sezam, chwilę smażymy.
Inspiracja: Bake&Taste

3 komentarze:

Panna Malwinna pisze...

Mój Połówek uwielbia tego typu dania;)

Kaś pisze...

mój ulubiony. miło mi, że byłam inspiracją ;)

monami pisze...

świetny pomysł na szybkie danie :)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi