piątek, 10 lutego 2012
Zupa żołądkowa
Składniki:
- 40 dag kaczych żołądków
- 1 marchew
- 2 litry bulionu warzywnego
- 1 korzeń pietruszki
- 3 ziemniaki
- 1 cebula
- 1 łyżka majeranku
- 1 łyżeczka mąki pszennej
- 1/2 szklanki śmietany 12%
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
1. Żołądki oczyszczamy i gotujemy w osolonej wodzie ok. 30-40 min., aż będą prawie miękkie. Następnie wyciągamy z wody i kroimy na małe kawałki.
2. Warzywa obieramy, kroimy w kostkę i wrzucamy do gotującego się bulionu, następnie dodajemy mięso i gotujemy do miękkości warzyw.
3. Na końcu wlewamy śmietanę dobrze wymieszaną z mąką, zagotowujemy, dodajemy majeranek, przyprawiamy solą i pieprzem.
Przepis bierze udział w konkursie Mistrzowie patelni w kategorii "Ciepło, cieplej, gorąco!".
- 40 dag kaczych żołądków
- 1 marchew
- 2 litry bulionu warzywnego
- 1 korzeń pietruszki
- 3 ziemniaki
- 1 cebula
- 1 łyżka majeranku
- 1 łyżeczka mąki pszennej
- 1/2 szklanki śmietany 12%
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
1. Żołądki oczyszczamy i gotujemy w osolonej wodzie ok. 30-40 min., aż będą prawie miękkie. Następnie wyciągamy z wody i kroimy na małe kawałki.
2. Warzywa obieramy, kroimy w kostkę i wrzucamy do gotującego się bulionu, następnie dodajemy mięso i gotujemy do miękkości warzyw.
3. Na końcu wlewamy śmietanę dobrze wymieszaną z mąką, zagotowujemy, dodajemy majeranek, przyprawiamy solą i pieprzem.
Przepis bierze udział w konkursie Mistrzowie patelni w kategorii "Ciepło, cieplej, gorąco!".

Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
3,368,726
Videoprzepis
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga12 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
0 komentarze:
Prześlij komentarz