środa, 8 lutego 2012

Makaron z łososiem

Składniki:
- 50dag makaronu świderki lub penne
- 150g wędzonego łososia
- 1/2 szklanki śmietany 12%
- mała cebulka
- koperek
- sól i pieprz
- 1 łyżka masła

Sposób przygotowania:
1. Cebulkę drobno kroimy, podsmażamy na maśle, następnie dodajemy pokrojonego łososia, chwilę smażymy. Później wlewamy śmietanę, zagotowujemy, przyprawiamy solą i pieprzem.
2. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po odcedzeniu przekładamy go do garnka, wlewamy śmietanowy sos, na chwilę stawiamy na palnik, mieszamy.
3. Na końcu posypujemy posiekanym koperkiem.

2 komentarze:

Maggie pisze...

Takie proste, a takie pyszne :)

monami pisze...

podmienię łososia na upieczonego (wędzone ryby do mnie jakoś nie trafiają) i chętnie spróbuję :)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi