wtorek, 7 lutego 2012

Czekoladowe muffiny

Składniki:
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 3/4 szklanki cukru pudru
- 2/3 szklanki mleka
- 1/2 szklanki oleju
- 1 jajko
- 2 łyżki kakao
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 1/2 tabliczki mlecznej czekolady

Sposób przygotowania:
1. W misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, solą, kakaem i cukrem pudrem. Następnie dodajemy olej, mleko, jajko, dokładnie mieszamy, można mikserem.
2. Czekoladę kroimy na drobne kawałki, dodajemy do ciasta, mieszamy łyżką.
3. Ciasto wykładamy do formy wyłożonej papilotkami na wysokość 4/5 foremki. Pieczemy ok. 25 min. w 200 stopniach.

3 komentarze:

asieja pisze...

babeczki czekoladowe zawsze smakują pysznie.

Dusia pisze...

czekoladowe zimą jak najbardziej :)

Karmel-itka pisze...

śliczne zdjęcie.
muffinki są takie wdzięczne. łatwe, efektowne.
pyszne i urocze!

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

FlyB - Kulinaria
Lista Blogów Kulinarnych
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
przepisy kulinarne