niedziela, 19 lutego 2012

Muffiny Twix

Składniki:
- 3 łyżki kakao
- 100g cukru
- 2 szklanki mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 jajko+1żółtko
- 100ml oleju
- 50g drobno pokruszonej  czekolady
- 300ml mleka
- 1 opakowanie twix

Sposób przygotowania:
1. Do miski wsypujemy mąkę, cukier, kakao, proszek do pieczenia, mieszamy. Następnie dodajemy jajka, mleko, olej, wszystko dokładnie miksujemy.
2. Na końcu dodajemy pokruszoną czekoladę, mieszamy łyżką.
3. Ciasto przekładamy do foremek, wyłożonych papilotkami, na wysokość 3/4. Na wierzchu posypujemy pokrojonymi batonikami twix. Pieczemy ok. 20-25 min. w 200 stopniach.

2 komentarze:

Dusia pisze...

uwielbiam twixa:) na pewno kiedyś zrobię:)

moje pasje pisze...

:) no to ja tez :)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

FlyB - Kulinaria
Lista Blogów Kulinarnych
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
przepisy kulinarne