środa, 2 listopada 2011

Deser Słodka Eksplozja

Składniki:
- 3 sztuki gruszek świeżych lub ze słoika
- 1 opakowanie delicji
- 1 litr mleka
- 2 opakowania budyniu śmietankowego
- 1 tabliczka czekolady mlecznej
- 200g orzechów nerkowca

Sposób przygotowania:
1. Delicje i gruszki kroimy w kostkę.
2. Budynie przygotowujemy według przepisu na opakowaniu (2 budynie na 1litr mleka).
3. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub na małym ogniu dodając kilka łyżek mleka.
4. Do pucharków najpierw kładziemy pokrojone delicje, następnie gruszki, ciepły budyń, aby delicje trochę się rozpuściły. Na końcu polewamy czekoladą i posypujemy drobno posiekanymi orzechami.

6 komentarze:

ANNA pisze...

Chyba przetestuje na moim dziecięciu! Każdy ze sładników to jego ulubiony ;)

Nieśka pisze...

Takiego czegoś mi dziś potrzeba:P Potrzebuję duuuuużżżżooo cukru dozylnie! pzdr:)

pepa w kuchni pisze...

Wygląda zachęcająco! :)

Karmel-itka pisze...

jaki świetny deserek!
z pewnością cudownie umilił popołudniową kawę ;]


http://www.karmel-itka.blogspot.com
http://www.slodkakarmel-itka.blogspot.com

Arvén pisze...

Luubię takie przysmaki. Łatwe do zrobienia, WARSTWOWE i pyszne. Wszystko w jednym, więcej mi nie trzeba do szczęścia :-)

Unknown pisze...

pięknie wygląda, dodałam do zakładek i na pewno wypróbuję przepis

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

FlyB - Kulinaria
Lista Blogów Kulinarnych
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
przepisy kulinarne