niedziela, 30 października 2011

Czerwone placuszki z warzywami

Składniki:
- 1 szklanka mleka
- 3/4 szklanki maki pszennej
- 2 jajka
- 1 mała zielona papryka
- 1/3 puszki czerwonej fasolki
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 1 op. sera typu parmezan
- sól, pieprz
- oregano

Sposób przygotowania:
1. Jajka mieszamy z mąką, koncentratem i mlekiem na gładką masę.
2. Następnie dodajemy fasolkę, posiekany czosnek i paprykę pokrojoną w kosteczkę.
3. Na końcu przyprawiamy solą, pieprzem i oregano.
4. Placuszki smażymy na małej ilości oleju, po przewróceniu posypujemy serem, następnie po upieczeniu kładziemy na papierowe ręczniczki, żeby pozbyć się tłuszczu.

2 komentarze:

forum kulinarne pisze...

Pozwolę sobie zacytować klasyka: Lubię placki :)

Lovelykate pisze...

Uwielbiam placki w każdej odsłonie. Tu prezentują się wyjątkowo apetycznie :)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi