czwartek, 27 października 2011

Migdałowa zupa z dyni

Składniki:
- 1,5 szklanki puree z dyni (dynię należy ugotować na odrobinie wody i zmiksować)
- 3 szklanki mleka
- 1 garść płatków migdałowych
- kilka kropel olejku migdałowego
- 3-4 łyżki cukru
- 1/2 opakowania makaronu


Sposób przygotowania:
1. Mleko wlewamy do garnka, dodajemy olejek i cukier, zagotowujemy. Następnie dodajemy puree z dyni, mieszając, gotujemy ok. 15 min.
2. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, gdy będzie gotowy, przepukujemy go wodą i wsypujemy do gorącej zupy, żeby trochę nią naszedł.
3. Płatki migdałowe podsmażamy chwilę na suchej patelni. Zupę nalewamy do miseczek, posypujemy płatkami migdałowymi.

2 komentarze:

mopswkuchni pisze...

Ciekawa jestem jej smaku! Tyle już dyniowych widziałam i jadłam, a ta jest bardzo oryginalna. A przy tym prosta do zrobienia!

Duś pisze...

Rozkosznie wygląda, ale musi być pyszna.

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi