środa, 3 sierpnia 2011

Dżem jabłkowy z granatem

Składniki:
- 2 kg antonówek
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 1/2 kg cukru
- 1 owoc granatu

Sposób przygotowania:
1. Jabłka obieramy, kroimy na małe kawałki, zalewamy je 1/2 szklanki wody i smażymy do miękkości. Następnie miksujemy na gładką masę. Dodajemy cukier, cynamon i gotujemy jeszcze ok. 15 min.
2. Dżem przekładamy do słoików, na zmianę z ziarenkami granatu (w słoiczkach powinny być widoczne ok. 2 paski czerwonego granatu).
3. Słoiki zakręcamy i gotujemy je ok. 10 min.

2 komentarze:

Russkaya pisze...

To ja poproszę jeden słoiczek na spróbowanie ;)
Pozdrawiam!

ewe.kott pisze...

fajnie wygląda! i to cieniowanie kolorów... ech skubnęłabym słoiczek :D

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

FlyB - Kulinaria
Lista Blogów Kulinarnych
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
przepisy kulinarne