czwartek, 21 lipca 2011

Potrawka drobiowa z ryżem

Składniki:
- 2 torebki ryżu błyskawicznego
- 1 łyżeczka kurkumy
- 2 filety drobiowe
- 1 mała puszka groszku
- 2 łyżki mąki pszennej
- 300 ml śmietany 18%
- sól, pieprz, vegeta

Sposób przygotowania:
1. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu, dodając do wody kurkumę.
2. Mięso kroimy w kawałki obsmażamy na patelni, następnie prószymy w mące. Zalewamy śmietaną, przyprawiamy. Odsączamy groszek i dodajemy do mięsa, gdy sos jest za gęsty można dolać trochę wody. Podajemy z ryżem.

3 komentarze:

asieja pisze...

lubię taki ryż w żółtym kolorze:-)

Paula pisze...

ale apetyczne kolory :)

Maggie pisze...

Pysznie wyglada! A ryz z kurkuma uwielbiam.

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi