piątek, 22 lipca 2011

Dżem śliwkowo-jabłkowy

Składniki:
- 1kg obranych jabłek
- 1kg wypestkowanych śliwek
- 40dag cukru
- 1 płaska łyżeczka cynamonu

Sposób przygotowania:
1. Jabłka obieramy i oczyszczamy, kroimy na małe kawałki. Wypestkowane śliwki wraz z jabłkami wrzucamy do garnka, wlewamy pół szklanki wody i wszystko dusimy do konsystencji dżemu, od czasu do czasu mieszając. Pod koniec smażenia dodajemy cynamon, cukier i jeszcze chwile gotujemy.
2. Gorący dżem przekładamy do słoików, kładziemy do góry dnem lub chwile zagotowujemy.

2 komentarze:

Paula pisze...

pyszny duet! idealny na zimowe popołudnia :)

Unknown pisze...

Właśnie korzystam z przepisu , pierwsze doznania smakowe " rewelacja "

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

FlyB - Kulinaria
Lista Blogów Kulinarnych
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
przepisy kulinarne