sobota, 9 lipca 2011

Dżem wiśniowo-bananowy

Składniki:
- 2 banany
- 2 kg wiśni
- 30 dag cukru
- 1 łyżeczka kwasku cytrynowego
- 1 opakowanie żelfixu

Sposób przygotowania:
1. Do wypestkowanych wiśni dodajemy rozgniecione banany, wszystko smażymy do konsystencji dżemu. Na końcu dodajemy cukier, kwasek cytrynowy i żelfix, wszystko chwilę jeszcze smażymy.
2. Gorący dżem przekładamy do słoiczków, kładziemy je na zakrętkach (można chwile zagotować) dla lepszej trwałości.

5 komentarze:

Russkaya pisze...

Zapisuję i postaram się zrobić :) Tylko wiśnię muszę dorwać...hi hi :)

Paulina Podgórska pisze...

Uwielbiam domowe przetwory <3

Gosia pisze...

Pychota!!!

zauberi pisze...

musi smakować obłędnie :)

Marianna Hall pisze...

Wiśnia i banan to super mix! :)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

FlyB - Kulinaria
Lista Blogów Kulinarnych
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
przepisy kulinarne