środa, 29 czerwca 2011

Karkówka ze śliwką i ogórkiem

Składniki:
- 700g karkówki
- 4 ogórki kiszone
- 2 średnie cebule
- musztarda
- majeranek
- miseczka mąki pszennej
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 kostka do mięs Knorr
- 20g suszonej śliwki
- sól, pieprz
- 2 łyżki masła

Sposób przygotowania:
1. Cebulę pokrojoną podsmażamy i pozostawiamy do ostygnięcia.
2. Suszoną śliwkę i ogórki kroimy w paski.
3. Z karkówki wycinamy plastry grubości ok. 1 cm, rozbijamy delikatnie tłuczkiem, następnie każdy kawałek smarujemy musztardą, posypujemy pieprzem, solą i majerankiem. Następnie kładziemy ogórek, śliwkę i cebulę. Każdy kawałek rolujemy, przekłuwamy wykałaczkami, aby się nie rozwinęły. Roladki oprószamy w mące, podsmażamy na maśle, następnie zalewamy ok. szklanką wody, dodajemy kostkę i przecier, całość dusimy do miękkości mięsa. Uważamy, aby się nie przypiekły, można podlać jeszcze wodą.

2 komentarze:

piegusek1976 pisze...

ależ cudownie wygląda, piękne zdjęcie :) pozdrawiam

Karmel-itka. pisze...

mniam, mnaim!
zdjęcie takie apetyczne... mmm ;]

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi