wtorek, 28 czerwca 2011

Kapusta z pieczarkami

Składniki:
- 1 kg białej kapusty
- 400g pieczarek
- 1 duża cebula
- 2 łyżki masła
- pieprz, sól
- ziarenka smaku

Sposób przygotowania: 
1. Kapustę szatkujemy, zalewamy ją 1 szklanką wody i gotujemy, aż zmniejszy objętość.
2. Cebulę drobno kroimy, przesmażamy ją na maśle, dodajemy obrane i pokrojone w plastry pieczarki, wszystko dusimy ok. 10 min.
3. Pieczarki dodajemy do kapusty, przyprawiamy i dusimy od czasu do czasu mieszając ok. 30 min. Można podawać zarówno z kaszą, makaronem, jak i z ziemniakami.


5 komentarze:

anytsujx pisze...

Uwielbiam taką kapustę, u Ciebie wygląda mega apetycznie ....

Anonimowy pisze...

Pyszna :) Ja dałam 1kg kapusty, 1kg pieczarek i kostkę masła oraz 1 cebulę. Najgorsze jest krojenie w kosteczkę składników... Kapustę najlepiej przelać wodą w czasie gotowania, żeby potrawa nie była zbyt kwaśna. Koleżanka podaje tą potrawę z plackami ziemniaczanymi - niebo w gębie :D
Kamila K.

Anonimowy pisze...

Właśnie się taka gotuje

Anonimowy pisze...

Ja właśnie ugotowałem...Trochę kwaśne mi wyszło ale pyszota:)) Polecam :)

Anonimowy pisze...

Teraz gotuje się kapusta...pieczarki już mam usmażone...zobaczymy co z tego wyjdzie

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi