czwartek, 23 czerwca 2011
Gołąbki bez zawijania
Składniki:
- 0,5kg mięsa mielonego
- 400g białej kapusty
- 1 szklanka kaszki manny
- 1 cebula
- 2 jajka
- pieprz, sól, kminek, oregano
- tarta bułka
- 1 szklanka bulionu drobiowego
- 1/3 szklanki przecieru pomidorowego
Sposób przygotowania:
1. Kapustę szatkujemy na drobno, mieszamy ją z mięsem, jajkami, cebulą, przyprawami, ziołami do smaku. Wsypujemy kaszę i jeszcze raz mieszamy. Z masy formujemy płaskie klopsy i obtaczamy je w bułce.
2. Klopsiki smażymy na oleju, na złoty kolor. Przekładamy je do rondla podlewamy bulionem, przecierem i dusimy na małym ogniu ok. 40 min.
- 0,5kg mięsa mielonego
- 400g białej kapusty
- 1 szklanka kaszki manny
- 1 cebula
- 2 jajka
- pieprz, sól, kminek, oregano
- tarta bułka
- 1 szklanka bulionu drobiowego
- 1/3 szklanki przecieru pomidorowego
Sposób przygotowania:
1. Kapustę szatkujemy na drobno, mieszamy ją z mięsem, jajkami, cebulą, przyprawami, ziołami do smaku. Wsypujemy kaszę i jeszcze raz mieszamy. Z masy formujemy płaskie klopsy i obtaczamy je w bułce.
2. Klopsiki smażymy na oleju, na złoty kolor. Przekładamy je do rondla podlewamy bulionem, przecierem i dusimy na małym ogniu ok. 40 min.
Etykiety:
Dania z mięsa mielonego,
Kasza
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
8 komentarze:
Mmm.. gołąbki ^^ Ale ja preferuję wegetariańskie, :)
uwielbiam gołąbki!
ale te zawijane.
chociaż i takimi bynajmniej nie pogardzę ;]
bardzo lubie takie gołąbki....;):)
Baaardzo smaczne, wczoraj zrobiłam na obiad :)
Bardzo smaczne, moja Mama od lat takie robi i zawsze znikają w mgnieniu oka!
Wyglądają apetycznie. Musze spróbować, koniecznie!
gołąbki w tym wydaniu bardzo smakują mojej rodzinie
dodaj ryż a beda idealne no i prawie jak gołąbki:-)
Prześlij komentarz