czwartek, 23 czerwca 2011

Gołąbki bez zawijania

Składniki:
- 0,5kg mięsa mielonego
- 400g białej kapusty
- 1 szklanka kaszki manny
- 1 cebula
- 2 jajka
- pieprz, sól, kminek, oregano
- tarta bułka
- 1 szklanka bulionu drobiowego
- 1/3 szklanki przecieru pomidorowego

Sposób przygotowania:
1. Kapustę szatkujemy na drobno, mieszamy ją z mięsem, jajkami, cebulą, przyprawami, ziołami do smaku. Wsypujemy kaszę i jeszcze raz mieszamy. Z masy formujemy płaskie klopsy i obtaczamy je w bułce.
2. Klopsiki smażymy na oleju, na złoty kolor. Przekładamy je do rondla podlewamy bulionem, przecierem i dusimy na małym ogniu ok. 40 min.



8 komentarze:

Paulina Podgórska pisze...

Mmm.. gołąbki ^^ Ale ja preferuję wegetariańskie, :)

Karmel-itka pisze...

uwielbiam gołąbki!
ale te zawijane.
chociaż i takimi bynajmniej nie pogardzę ;]

Izaa pisze...

bardzo lubie takie gołąbki....;):)

Olik pisze...

Baaardzo smaczne, wczoraj zrobiłam na obiad :)

Sylvia F. pisze...

Bardzo smaczne, moja Mama od lat takie robi i zawsze znikają w mgnieniu oka!

Anonimowy pisze...

Wyglądają apetycznie. Musze spróbować, koniecznie!

Anonimowy pisze...

gołąbki w tym wydaniu bardzo smakują mojej rodzinie

Anonimowy pisze...

dodaj ryż a beda idealne no i prawie jak gołąbki:-)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

FlyB - Kulinaria
Lista Blogów Kulinarnych
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
przepisy kulinarne