piątek, 17 czerwca 2011

Domowa lemoniada

Składniki:
- 3 gałązki mięty
- 2 cytryny
- 2 płaskie łyżki miodu
- 1,5 litra wody
- kostki lodu

Sposób przygotowania:
1. Mięte zalewamy szklanką gorącej wody, zamykamy, aby powstał napar, studzimy, przelewamy przez sitko.
2. Do chłodnego  naparu dodajemy sok wyciśnięty z 1,5 cytryny, miód, mieszamy. Wstawiamy lemoniadę do lodówki, aby się schłodziła.
3. Lemoniadę podajemy z kostkami lodu, cytryną, ewentualnie z listkami mięty.

3 komentarze:

judik1119 pisze...

Bardzo fajna lemoniada, idealna na upały:)

tu-tusia pisze...

Lubię taką lemoniadę :) Często robię ja latem :)

Anonimowy pisze...

wypróbuję ten przepis
dziękuje

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

FlyB - Kulinaria
Lista Blogów Kulinarnych
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
przepisy kulinarne