środa, 15 czerwca 2011

Szaszłyki z patelni

Składniki:
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- papryka
- 1 duża czerwona cebula
- zielony ogórek
- 20 dag pieczarek
- 2 łyżeczki musztardy
- 2 łyżeczki oliwy
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- przyprawa do grilla, oregano, tymianek, słodka papryka
- sól i pieprz

Sposób przygotowania:
1. Warzywa kroimy na dość dużą kostkę (pieczarki i ogórek obieramy).
2. Mięso kroimy, mieszamy go z marynatą z musztardy, oliwy, ziół, cytryny i przypraw.
3. Nabijamy na patyki warzywa i mięso. Posypujemy je jeszcze przyprawą do grilla
4. Szaszłyki smażymy na oliwie na patelni, od czasu do czasu podlewając wodą by się nie przypaliły. Dusimy do miękkości, ok.25 min. Podawać z pieczonymi ziemniakami i z sosem czosnkowym.

5 komentarze:

manoria pisze...

uwielbiam szaszłyki, a Twoje takie ładniutkie :-)

Gotowanie to moja pasja pisze...

szkoda, że nie miałam kolorowej papryki, wyglądały by jeszcze lepiej, ale dzięki:)

tu-tusia pisze...

Pyszne są takie szaszłyki :)

Szana pisze...

uwielbiam szaszłyki, kojarzzą mi sie z dobrym okresem grillowym ;)

Anonimowy pisze...

robiłam dzisiaj, było pyszne! dzięki za wspaniały przepis:)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi