środa, 15 czerwca 2011
Szaszłyki z patelni
Składniki:
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- papryka
- 1 duża czerwona cebula
- zielony ogórek
- 20 dag pieczarek
- 2 łyżeczki musztardy
- 2 łyżeczki oliwy
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- przyprawa do grilla, oregano, tymianek, słodka papryka
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
1. Warzywa kroimy na dość dużą kostkę (pieczarki i ogórek obieramy).
2. Mięso kroimy, mieszamy go z marynatą z musztardy, oliwy, ziół, cytryny i przypraw.
3. Nabijamy na patyki warzywa i mięso. Posypujemy je jeszcze przyprawą do grilla
4. Szaszłyki smażymy na oliwie na patelni, od czasu do czasu podlewając wodą by się nie przypaliły. Dusimy do miękkości, ok.25 min. Podawać z pieczonymi ziemniakami i z sosem czosnkowym.
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- papryka
- 1 duża czerwona cebula
- zielony ogórek
- 20 dag pieczarek
- 2 łyżeczki musztardy
- 2 łyżeczki oliwy
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- przyprawa do grilla, oregano, tymianek, słodka papryka
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
1. Warzywa kroimy na dość dużą kostkę (pieczarki i ogórek obieramy).
2. Mięso kroimy, mieszamy go z marynatą z musztardy, oliwy, ziół, cytryny i przypraw.
3. Nabijamy na patyki warzywa i mięso. Posypujemy je jeszcze przyprawą do grilla
4. Szaszłyki smażymy na oliwie na patelni, od czasu do czasu podlewając wodą by się nie przypaliły. Dusimy do miękkości, ok.25 min. Podawać z pieczonymi ziemniakami i z sosem czosnkowym.
Etykiety:
Dania z drobiu,
Warzywa
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
5 komentarze:
uwielbiam szaszłyki, a Twoje takie ładniutkie :-)
szkoda, że nie miałam kolorowej papryki, wyglądały by jeszcze lepiej, ale dzięki:)
Pyszne są takie szaszłyki :)
uwielbiam szaszłyki, kojarzzą mi sie z dobrym okresem grillowym ;)
robiłam dzisiaj, było pyszne! dzięki za wspaniały przepis:)
Prześlij komentarz