piątek, 17 czerwca 2011
Domowa lemoniada
Składniki:
- 3 gałązki mięty
- 2 cytryny
- 2 płaskie łyżki miodu
- 1,5 litra wody
- kostki lodu
Sposób przygotowania:
1. Mięte zalewamy szklanką gorącej wody, zamykamy, aby powstał napar, studzimy, przelewamy przez sitko.
2. Do chłodnego naparu dodajemy sok wyciśnięty z 1,5 cytryny, miód, mieszamy. Wstawiamy lemoniadę do lodówki, aby się schłodziła.
3. Lemoniadę podajemy z kostkami lodu, cytryną, ewentualnie z listkami mięty.
- 3 gałązki mięty
- 2 cytryny
- 2 płaskie łyżki miodu
- 1,5 litra wody
- kostki lodu
Sposób przygotowania:
1. Mięte zalewamy szklanką gorącej wody, zamykamy, aby powstał napar, studzimy, przelewamy przez sitko.
2. Do chłodnego naparu dodajemy sok wyciśnięty z 1,5 cytryny, miód, mieszamy. Wstawiamy lemoniadę do lodówki, aby się schłodziła.
3. Lemoniadę podajemy z kostkami lodu, cytryną, ewentualnie z listkami mięty.
Etykiety:
Napoje
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
3 komentarze:
Bardzo fajna lemoniada, idealna na upały:)
Lubię taką lemoniadę :) Często robię ja latem :)
wypróbuję ten przepis
dziękuje
Prześlij komentarz