środa, 15 czerwca 2011

Ciasteczka Corn Flakes

Składniki:
- 100g masła
- 0,5 szklanki oleju,
- 2 szklanki mąki
- 1,5 łyżeczki sody
- 1/4 łyżeczki soli
- 0,5 szklanki cukru białego
- 0,5 szklanki cukru brązowego
- 1 jajko
- 0,5 szklanki płatków owsianych
- 1 szklanka pokruszonych Corn Flakes (płatki kukurydziane)

Sposób przygotowania:
1. W misce wymieszać mąkę, sodę i sól.
2. Masło utrzeć z cukrami, dodać jajko i olej, wymieszać. Następnie dodać masę mączną, na końcu płatki owsiane i Corn Flakes.
3. Z ciasta formować kulki, blachę wysmarować tłuszcem i obsypać mąką, położyć na nie ciastka w większej odległości, lekko spłaszczając.
4. Piec 15 min w 200 stopniach.

3 komentarze:

Arvén pisze...

Muszą być fantastycznie kruche. Uwielbiam corn flakes, więc na pewno prędzej czy później skuszę się na te ciasteczka :)

Pokochaj gotowanie pisze...

Tak, są bardzo kruche i pyszne, polecam:)

chantel pisze...

mniam fajne do chrupania :)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

FlyB - Kulinaria
Lista Blogów Kulinarnych
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
przepisy kulinarne