środa, 1 czerwca 2011

Schab z warzywami

Składniki:
- 70dag schabu bez kości
- 2 marchewki
- 1 pietruszka korzeń
- 1 mały seler
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- olej do smażenia
- sól, pieprz,oregano, przyprawa typu vegeta
- 3 woreczki kaszy

Sposób przygotowania:
1.Schab rozbić tłuczkiem, pokroić na małe kawałki i podsmażyć na oleju.
2.Mięso przełożyć do garnka, podlać trochę wodą, dodać starte marchewki, seler, pietruszkę, pokrojoną cebulę, czosnek oraz przyprawy. Wszystko dusić ok 15 min.
3.Dodać koncentrat i od czasu do czasu mieszając dusić na małym ogniu jeszcze ok. 20 min.(do miękkości) Podawać z u gotowaną kaszą.


0 komentarze:

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi