niedziela, 29 maja 2011

Owocowo-serowe pucharki

Składniki:
- 5 łyżek margaryny
- 17 dag musli (najlepiej małe paczki fitella)
- łyżka cukru
- 30 dag truskawek (mogą być  mrożone)
- 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej
- op. naturalnego serka homogenizowanego-20dag (może być danio)
- 3 łyżki cukru pudru
- op. jogurtu naturalnego-15dag
- 1/2 szklanki bitej śmietany
- galaretka truskawkowa przygotowana według przepisu na opakowaniu
- owoce do dekoracji

Sposób przygotowania:
1.Podgrzać w rondlu margarynę z musli, aż składniki się połączą. Wyłożyć do pucharków, ostudzić.
2.Truskawki, cukier i 2 łyżki wody gotować minutę, mieszając delikatnie. Zagęścić masę mąką ziemniaczaną z łyżką wody.Ostudzić.
3.Serek połączyć z cukrem pudrem, jogurtem i bitą śmietaną. Dodać masę truskawkową, wymieszać, przełożyć do pucharków i wstawić do lodówki na ok 1 godz.
4.Ubrać owocami i polać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki na ok. 2 godz.

0 komentarze:

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi